miércoles, 20 de enero de 2010

PARLEM DE LES NOVES TECNOLOGIES

El que primer em ve al cap al parlar de tecnologies, són diverses preguntes, que són les tecnologies?, han existit sempre?, encara podem parlar de noves tecnologies?...

Per començar m'agradaria contestar-me la primera pregunta, Que són les tecnologies?, la resposta no és gens fàcil, per que actualment sempre que parlem de tecnologies sembla que ens referim a tot el boom informàtic i electrónic que a anat conquerint el món ens els darrers anys, però, les tecnologies no són només aixó, crec que qualsevol eina que hagi estat creat per l'ésser humà, i que en més o menys mesura, faciliti o millori la qualitat de vida dels mateixos, es pot considerar tecnologia, per exemple: una cadira, una jaqueta, la roda, la màquina d'escriure, el forn de llenya, el llapis, l'ordinador, ...

Amb tot el llistat anterior, crec que ha respost la segona pregunta, Han existit sempre les tecnologies?, el meu parer és que sempre hi ha hagut tecnologia, des de els nostres primers avantpassats, amb les pells amb que es cobrien, les seves armes, la roda, fins als últims invents de l'actualitat. Sempre hi ha hagut un avanç tecnologic, l'ésser humà a inventat constantment, i aquests invents han fet progressar d'una major o menor manera la humanitat.

La tercera pregunta, encara podem parlar de noves tecnologies?, depenent dels que ens referim, si parlem de tots els avenços tecnologics que han aflorat en els últims anys, crec que no, ja no podem parlar de noves tecnologies, ja que actualment i degut a la velocitat en que tot es modifica i millora, les anomedanes "noves" tecnologies queden desfasades i obsoletes. Jo crec, humilment, que no cal parlar de noves tecnologies, sinó de tecnologies a seques. Com he intentat explicar eanteriorment, per a mi les tecnologies han existit, existeixen i existiran sempre, aleshores és il·logic parlar de noves tecnologies, per que cada dia en sorgeix una de nove que fa que l'anterior ja sigui vella.

Un altre tema que m'he plantejat és el com puc utilitzar les tecnologies dins de l'educació social. Bé la resposta no és fàcil, però com he comentat abans les tecnologies ho són tot, aleshores, dins del món de l'educació social s'utilitzaran constantment. La nostra feina però serà que aquestes tecnologies siguin utilitzades correctament i serveixin per millorar la qualitat de vida, tant nostra, com la dels usuaris amb els que treballem.
Si en canvi, parlem de noves tecnologies, com als últims avenços en el terreny informàtic, creiem que l'educació social ha d'anar de la mà d'aquestes eines, ja que actualment es poden realitzar molt projectes mitjançants aquestes tecnologies. Uns projectes que ens serviran tant a nosaltres com a les persones que puguin utilitzar-les.

No hay comentarios:

Publicar un comentario