miércoles, 20 de enero de 2010

Si Marconi, Baird i Gutenberg aixequesin el cap!!!




Un cop llegit el text de "La educación para la comunicación y el papel de l@s educador@s" de julio César Pinto Cubo, tinc la percepció que tot i ser molt complicat, educació i comunicació han d'anar agafades de les mans, per aconseguir una societat digne i adient per les persones.

imagino que si Marconi, Baird i Gutenberg aixequessin el cap i veiessin en que s'han convertit els seus invents, tornarien rapidament al lloc d'on sortiren. Segur que ells van inventar la ràdio, la televisió i la impremta per comunicar i no pas per el que avui en dia succeeix que els mitjans de comunicació estan corrumputs pels governs. Expliquen el que interessa i no la realitat que suceeix. Promouen els valors justos per deixar contenta a una societat adormida que ja els està bé el que escolten, així no han d'implicar-se en els problemes dels altres.


Tal i com diu Pintos Cubo, crec que laa comunicació ha de servir per crear un esperit crític en la societat, per aquest motiu comunicació ha de anar lligada amb educació. La comunicació hauria de ser una eina educativa per formar a nus ciutadans, uns ciutadans que hauran de transformar les societats on viuen. així dons , crec que la comunicació hauria de oferir uns valors d'igualtat, de ser actiu, d'implicació, de creativitat, de solidaritat, entre d'altres, i no fomentar alstres actituts com la insolidaritat, la pasivitat, la ignorància, ...

La comunicació ben emprada farà que les persones puguin accedir a moltes més coses i puguin respndre activament davant problematques socials que ens impliquin a tots. La comunicació ha de ser activa i renovadora, com l'educació.

El paper actual dels educadors davant dels mitjans comunicatius és molt complicat, però som nosaltres els que hem de saber adeqüar les nostres necessitats i les dels nostres usuaris per a que ells en puguin treure profit i puguin realment discriminar la comunicació adient en qualsevol moment per poder aprofitar-se'n i crèixer com a persones. Des de l'educació és important treballar aquest valors, mencionats anteriorment, que no utilitzen els mitjans de comunicació, només així les persones podran veure i conèxier realment si els interessa o no el que ens estan comunicant.

Com he dit al principi, si Marconi, Braid i Gutemberg, aixequessin el cap, crec que s'emportarien la decepcció més gran de la seva vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario